Fasteaksjon 10. april i Sørfold
Fasteaksjon 10. april i Sørfold

Sørfold menighet ønsker å takke alle som ga et bidrag til årets fasteaksjon.

Fasteaksjonen 2019:

Urent vann dreper flere enn krig - gi et liv med vann

Brønnene til Kirkens Nødhjelp gir rent vann til over 25.000 i leirene i Puntland. Her er nomadebefolkningen særlig hardt rammet av klimaendringene, tørken har tatt fra dem livsgrunnlaget og tvunget stadig flere på flukt. For Hawo, Halimo og Farah er ikke dette noe som kan skje en gang i framtiden, de lever med dette allerede nå.

For få år siden levde de enkle, men gode liv sammen med familiene sine som nomader ute i ørkenlandskapet. Det var før regnet sluttet å komme i sesong etter sesong. I følge FN er 2.6 millioner somaliere i dag på flukt, hovedsakelig fra tørke, men også konflikt.

Tema for Fasteaksjonen i år er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. På grunn av klimaendringer og forurensning anslår FN at halvparten av jordens befolkning vil mangle rent vann i perioder innen 2050.

For at Hawo og andre skal få rent vann trengs det hjelp fra mange frivillige. Hvert år er tusenvis av frivillige med på å samle inn penger over hele landet til Kirkens Nødhjelps arbeid. Fasteaksjonen har også en klimapolitisk kampanje: Regjeringen må kutte 53% av klimagassutslippet for gjøre verden mer rettferdig! Hva er du klar for å kutte? Les mer på 53prosent.no.

Fakta om Fasteaksjonen:

* Landets nest største bøsseaksjon.

* Arrangeres hvert år uka før palmesøndag, i år er aksjonsdagene 07.-09. mars.

* 1200 menigheter sender ut over 40.000 bøssebærere over hele landet.

* Fasteaksjonen samler inn til frie midler for det internasjonale arbeidet Kirkens Nødhjelp utfører hver dag, over hele verden.

* Arrangert i over 50 år, over 1 million i landet har gått med bøsse. * Les mer om Fasteaksjonen bli kjent med her: www.fasteaksjonen.no.