Grønn måned Indre Salten hagelag Humleforedrag
Grønn måned Indre Salten hagelag Humleforedrag

I anledning Grønn måned hadde Indre Salten hagelag leid inn to friske damer, Unn Tverbak og Karin Stoll, fra Nesna, som holdt foredrag om bier, humler og andre insektsvenner.

Det var godt oppmøte og et interessant foredrag, som ble holdt i en lekende og lett stil, noe som satte en ekstra spiss på opplevelsen.

De fleste kjenner vel til historien om blomsten og bien

Men viste du at;

Vi har hele 34 humlearter i Norge. Noen av disse spiser kjøtt mens andre er vegetarianere

40% av alle insekter er truet?, sommerfugler, veps og gjødselbiller

Du kan hjelpe insektene ved å lage en oase i din egen hage, som humlene vil trives i. Lag humlehus av gammelt materiale, kvister, strå og annet. Bruk gjerne litt hundepels i huset. Humlene liker den naturlige lukten. Ikke mal humlehuset, de liker ikke lukten av maling. Dersom du har en krok i hagen med litt rusk og rask, la den bli til hjem for humlene. plant planter som har god landingsplass for humlen, som lukter godt og har kontrastfarger. For eksempel revebjeller og lavendel.

Humlen har kam på bena som den grer pelsen med?

Humlene om våren er så store, det er fordi det er dronningene som er ute og flyr

I et humlehjem er det damene som må gjøre jobben, med formering og pass av avkom. Gutta ligger ytterst i hummelbolet og når de klekkes, flyr de sin veg... Hm! Jeg sier nå som i sangen: meget er forskjellig, men det er utenpå.

Ta vare på insektene og sum deg godt, før du neste gang faller for fristelsen, å daske til humlen, som har forvillet seg inn i din vinduskarm